نکات ایمنی

  • قبل از هر چیز به نكات ایمنی زیر جداً توجه فرمائید. آنها را به خاطر بسپارید و عیناً عمل نمائید:

    آشنایی با كالایی كه خریده‌اید... بخاری گازسوز دودكشدار

    همانطور كه از نام این محصول پیداست، این وسیله یك بخاری گازسوز دودكش‌دار می‌باشد. در نتیجه برای نصب و راه‌اندازی حتماً باید به یك سیستم دودكش صحیح و مناسب متصل شود.
    مسئولیت نصب صحیح این بخاری بعهده سرویسكار مجاز می‌باشد.


    اگر دودكش مناسب ندارید، هرگز از بخاری استفاده ننمائید:

    سیستم دودكش در داخل ساختمان باید بگونه‌ای طراحی و بدون ایراد ساخته شده باشد تا با مكش مناسبی كه ایجاد می‌نماید، همه گازهای حاصل از احتراق را از این طریق به فضای خارج از ساختمان انتقال دهد.

    مصرف‌كننده گرامی:

    با توجه به وجود قطعات متفرقه و غیر استاندارد در بازار، در صورت مشاهده اشكال احتمالی در قطعات بخاری و شومینه نیك‌كالا ( شیر كنترل گاز، لوله‌های آلومینیومی، برنر، اكسی پیلوت، هیزم شومینه، شیشه و ...) با سرویسكار مجاز این شركت تماس بگیرید تا در صورت نیاز، در هنگام تعویض از قطعات اصلی و مورد تائید شركت نیك‌كالا استفاده نماید.
    این كار قطعاً از بروز مشكلات احتمالی جلوگیری خواهد نمود. در صورتی كه از قطعات متفرقه استفاده گردد، مسئولیتی متوجه شركت نخواهد بود

    قبل از هر چیز به نكات ایمنی زیر جداً توجه فرمائید. آنها را به خاطر بسپارید و عیناً عمل نمائید:
  • نكات ایمنی كه حتماً باید رعایت شود:

    • این بخاری باید در فضایی نصب گردد كه حتماً دارای تهویه هوای مناسب باشد.
    • فشار و نوع گاز مصرفی باید با مشخصات دستگاه مطابقت داشته باشد و در صورت نیاز، تغییرات لازم توسط سرویسكار مجاز صورت گیرد.
    از پوشاندن صفحه روی بخاری با آلومینیوم فویل یا... جداً خودداری نمائید. بخاری نیاز به تبادل حرارت صحیح دارد.
    هنگام نصب بخاری رعایت فاصله تا دیوار مطابق با فاصله تعیین شده از طرف سازنده الزامی است. (حدود 30 سانتیمتر)
    قبل و بعد از روشن كردن بخاری دقت نمائید تا اطراف و نزدیك بخاری هیچگونه اشیاء قابل اشتعال و انفجار وجود نداشته باشد.
    پرده نباید در قسمت بالای بخاری نصب گردد.
    جهت كارایی بهتر، بایستی بخاری متناسب با فضای اتاق انتخاب شود. لذا از قرار دادن بخاری‌های بزرگ با ظرفیت بالا در اتاقهای كوچك جداً‌خودداری فرمایید.
    از قرار دادن بخاری در مسیر باد و هوای سرد خودداری كنید. چون باعث خاموش شدن پیلوت میشود.
    از نزدیك شدن اطفال و افراد مسن به سطوح گرم بخاری جلوگیری نمائید.
    از گذاردن كتری آب روی بخاری خودداری فرمائید.
    از قرار دادن كفش یا پوشاك مرطوب بر روی بخاری خودداری نمائید و هیچگاه از بخاری به عنوان وسیله خشك كننده استفاده ننمائید.
    خواهشمند است هنگامیكه شیشه بخاری ترك برداشته یا شكسته باشد از بخاری استفاده نشود تا شیشه تعویض گردد.
    جهت حفظ طول عمر شیشه بخاری، لطفا شعله را به آرامی و بتدریج كم و زیاد نمائید.
    در صورت استشمام بوی گاز، فورا شیر اصلی گاز ساختمان را ببندید و پنجره‌ها را باز نمائید. از روشن كردن كلید برق، كبریت، فندك و استفاده از تلفن جداً خودداری كنید. برق ساختمان را از كنتور اصلی قطع و فوراً با مراجع ذیربط تماس حاصل نمائید.
    اگر مدت طولانی در منزل نیستید و یا به مسافرت می‌روید، حتماً شیر اصلی گاز ساختمان را ببندید.
    در صورت نیاز تبدیل ژیگلور گاز شهری به گاز مایع و یا بالعكس،  ( چون میبایست تغییراتی در سیستم سوخت ایجاد شود) فقط با سرویسكاران مجاز نیك‌كالا تماس حاصل فرمائید.
    اگر برای سوخت بخاری از كپسول گاز مایع استفاده می نمائید، حتماً كپسول دور از بخاری و بطور ایستاده نگهداری شود .( ضمناً كپسول باید مجهز به رگلاتور استاندارد شده فشار ضعیف باشد.)
    هر سه ماه یكبار كلیه اتصالات مسیر جریان گاز در بخاری را با كف صابون، تست و نشت‌یابی نمائید.
    سرویسكار در هنگام بررسی‌های مقطعی و بازرسی‌های سالانه مجاز است فقط از قطعات اصلی شركت نیك‌كالا به عنوان جایگزین استفاده نماید.
    برای تمیز كردن بخاری از پارچه نخی مرطوب استفاده نمائید. (از اسكاچ یا سیم ظرفشوئی استفاده نشود).
    در هنگام سرد بودن بخاری اقدام به تمیز كردن سطوح آن نمائید.
    برای ایمنی بیشتر، حداقل سالی یكبار كلیه سیستم لوله كشی گاز داخل منزل و وسائل گازسوز را توسط افراد متخصص و مطلع مورد بازدید و بررسی قرار دهید تا نواقص احتمالی قبل از ایجاد حادثه برطرف گردد.
    توصیه می‌كنیم بخاری نیز هر سال توسط سرویسكار مجاز مورد بازرسی كامل قرار گیرد. (و چون در فصل سرما مراجعه به سرویسكاران زیاد است)، لطفا اینكار را اوخر تابستان انجام دهید.
    در صورت مشاهده هر گونه اشكال احتمالی در بخاری كه توسط سرویسكار قابل رفع نباشد، سریعاً با سرویس مركزی این شركت تماس بگیرید:  34111 (026) -  34705336 (026)
     

    نكات ایمنی كه حتماً باید رعایت شود:
  • دودكش بخاریتان را بشناسید و مشخصات آنرا بدانید:

     با اینكه مسئولیت نصب و راه‌اندازی و تشخیص دودكش مناسب برای بخاری شما به عهده سرویسكار مجاز نیك‌كالاست، لكن به دلیل اهمیت موضوع بهتر است شما نیز از جزئیات آن اطلاع داشته باشید.


    دودکش

    هر وسیله گازسوز، از سوختن یك متر مكعب گاز طبیعی، مقدار یازده متر مكعب گازهای حاصل از احتراق تولید می‌شود كه بخشی از آنها برای تنفس زیان بخش می‌باشند، (از قبیل گازهای CO، NOX و گازهای نسوخته ...) كه حتماً میبایست توسط دودكش به بیرون از ساختمان هدایت شوند.

    Safety











    جنس دودكش:

    دودكش خوب حتماً باید از استحكام كافی برخوردار بوده و در مقابل حرارت، خوردگی و زنگ‌زدگی ناشی از گازهای داخب دودكش (احتراق) و میعانات آن مقاوم باشد. شاید لوله‌های ساخته شده از جنس گالوانیزه مناسب‌ترین نوع انتخاب برای دودكش باشند. لذا از لوله‌های زنگ‌زده، فرسوده، حلبی و یا لوله‌های آكاردئونی در سیستم دودكش‌ها استفاده ننمائید. ضخامت ورق گالوانیزه لوله دودكش باید حداقل حدود 0/3 میلیمتر باشد.


    اتصالات دودكش:

    باید از اتصال مناسب و محكم قطعات دودكش به یكدیگر و به بخاری و همچنین به دودكش ساختمان اطمینان كامل حاصل گردد كه قطعات به خوبی در داخل یكدیگر قرار گرفته و محكم شده‌اند و به راحتی از هم جدا نخواهند شد. (در صورت لزوم، این كار می‌تواند توسط پیچ و یا پرچ انجام گردد).
    كلیه لوله‌ها و اتصالات دودكش باید حدود 5 سانتیمتر به داخل هم رفته و كاملاً محكم شوند.
    انتهای لوله دودكش (روی پشت بام) باید از بالاترین نقطه پشت‌بام حداقل 60 سانتیمتر بلندتر بوده و تا شعاع یك متر اطراف دودكش نیز میبایست آزاد باشد. خانه‌های با سقف شیروانی نیز از این قاعده مستثنی نمی‌باشند.

    Safety










      اگر خانه‌ای كه بخاری در آن قرار دارد در كنار ساختمان بلندتری قرار گرفته است، در این حالت ارتفاع دودكش باید از پشت بام آن ساختمان 60 سانتیمتر بلندتر باشد.
    انتهای لوله دودكش بر روی پشت‌بام حتماً باید به یك كلاهك اچ مانند (H) متصل و محكم شده باشد و هر از چندگاهی، از استقرار كلاهك دودكش در جای خود بر روی پشت بام اطمینان حاصل گردد. ( به وی‍ژه زمانی كه هوا طوفانی است). بیشترین مسیر دودكش باید در داخل ساختمان و یا درون دیوار آن باشد و در حد امكان از كمترین تعداد اتصالات زانوئی در دودكش بخاری استفاده نمائید (حداكثر 3 زانوئی).

      نكته: آخرین زانوی اتصالات دودكش همیشه باید بطرف بالا باشد.


    Safety










    دودكش فلزی نباید بلافاصله مستقیماً به خارج از ساختمان هدایت و رها شود. چون برای خروج گازهای حاصل از احتراق باید حدود 2 متر لوله دودكش كاملاً گرم باشد.


    Safety










    تحت هیچ شرایطی سطح دودكش داخل ساختمان نباید پایینتر از سطح بخاری قرار گیرد. در غیر اینصورت نصب بخاری توسط سرویسكار "تا زمانی كه دودكش ساختمان توسط افراد ذیصلاح اصلاح نگردد" ممنوع می‌باشد.


    Safety










    از خروج لوله دودكش در داخل شیشه پنجره نیز خودداری كنید، زیرا بعلت گرم شدن دودكش ممكن است شیشه ترك برداشته و شكسته شود و در نتیجه باعث افتادن دودكش بخاری و ایجاد خطر گردد.


    Safety










    هر بخاری باید یك دودكش مستقل داشته باشد، لذا از اتصال دودكش دو یا چند بخاری به دودكش دیگر وسائل گازسوز، نفت‌سوز، گازوئیل سوز و ... جداً خودداری نمائید.

    اخطار:

    برخی افراد بدلیل نداشتن دودكش در محل نصب بخاری، انتهای لوله دودكش بخاری را داخل سطل یا ظرف آب قرار می‌دهند. این عمل فوق العاده خطرناك است. لذا از قراردادن احتمالی دودكش در داخل ظرف آب جداً خودداری نمائید.


    Safety










    مسیر دودكش ساختمان قبل از نصب دودكش بخاری حتماً باید بازرسی شود تا از بازنمودن مسیر آن اطمینان كامل حاصل گردد. این كار را می‌توان با دود ناشی از یك تكه كاغذ نیم سوخته آزمایش نمود. بدین ترتیب که اگر یک تکه کاغذ نیم سوخته در دهانه ورودی دودكش ساختمان قرار گیرد، باید دود ناشی از آن به سمت دودكش ساختمان كشیده شده و از طریق آن به خارج از ساختمان انتقال یابد.


    Safety









    اگر دودكش ساختمان برای نصب بخاری مناسب نباشد، سرویسكار نباید بخاری را نصب نماید تا دودكش ساختمان توسط افراد ذیصلاح اصلاح گردد.


    تذكر:

    اغلب دیده شده كه در فصل بهار و تابستان، پرندگان در قسمت انتهایی لوله دودكش (روی پشت بام) لانه می‌سازند و باعث گرفتگی نسبی دودكش می‌شوند. لذا لازم است در فصل سرما وقتی كه تصمیم به استفاده از بخاری می‌گیرید، حتما انتهای لوله‌های دودكش را بررسی و كاملاً تمیز نمائید تا دودكشی بدون گرفتگی و مورد تائید داشته باشید.


    Safety









    دودكش بخاری در داخل ساختمان نباید به شكل افقی قرار گیرد و حداقل باید از یك زاویه 45 درجه نسبت به كف اتاق برخوردار باشد.











    یكی از نشانه‌های عملكرد صحیح سیستم دودكش بخاری و دودكش ساختمان این است كه به هنگام استفاده از بخاری، (حداكثر 5 دقیقه پس از راه‌اندازی) دودكش فلزی آن كاملاً گرم شود. لذا هر از چندگاهی دودكش بخاری را با احتیاط امتحان نمائید تا از گرم بودن آن مطمئن شوید. در صورت سرد بودن لوله دودكش، بخاری را خاموش نموده و با نزدیكترین سرویسكار مجاز شركت تماس حاصل فرمائید.
    Safety











     لازم است بین سیستم لوله گاز ساختمان و لوله اتصال به بخاری حتماً یك شیر توپكی قطع و وصل نصب شود تا در هنگام نیاز بتوان فوراً جریان گاز را قطع نمود.
     (این شیر باید كاملاً در دسترس باشد).




    طریقه نصب و وصل بخاری به لوله كشی گاز ساختمان:

    توصیه می‌شود این امر توسط افراد ذیصلاح انجام پذیرد و از نصب بخاری توسط اشخاص غیر متخصص جداً خودداری شود.

    بخاری را در مكانی قرار دهید كه كمترین فاصله را با دودكش ساختمان داشته باشد. دقت نمائید مكان قرارگیری بخاری مسطح بوده و بخاری كاملاً تراز باشد. حداقل فاصله استاندارد و مناسب بخاری از دیواره‌های اطراف 30 سانتیمتر است، آنرا رعایت نمائید.
    برای اتصال بخاری به لوله كشی گاز داخل ساختمان بایستی از لوله نیمه سخت استاندارد، (از جنس آلومینیوم یا مس) و اتصالات مناسب استفاده شود. طول لوله نیمه سخت نباید از 2 متر بیشتر باشد.
    همچنین بخاری را می‌توان بوسیله شیلنگ مخصوص گاز و بست آهنی از نوع استاندارد شده به سیستم لوله‌كشی گاز داخل ساختمان متصل نمود. طول شیلنگ مخصوص گاز نباید از 1.5 متر بیشتر باشد و هر 3 سال یكبار میبایست تعویض شود.

    اخطار:

    هرگز از شیلنگ آب برای انتقال گاز به بخاری استفاده ننمائید، این كار فوق العاده خطرناك است.



    نصب صحیح دودكش:


    Safety











    چون هوای لازم برای عملكرد این نوع بخاری گازسوز از فضای داخل ساختمان تامین می‌شود، لذا ساختمان یا اطاق محل نصب بخاری باید از تهویه مناسبی برخوردار باشد، بطوریكه هوای تازه براحتی وارد محوطه گردد. در صورتیكه محل مناسب برای ورود هوا به اتاق موجود نباشد، بایستی درب یا پنجره را باندازه مورد نیاز باز بگذارید و در حالتی كه دودكش از بیرون ساختمان به پشت بام رفته باشد، حتماً از عایق پشم شیشه در دور تا دور دودكش استفاده گردد.

    راهنمای روشن كردن بخاری

    روشن كردن شمعك (پیلوت): تكمه اصلی كنترل گاز را فشار دهید، سپس در خلاف جهت عقربه ساعت بچرخانید. (در این حالت جرقه زن عمل می‌كند). تكمه را چند ثانیه در همان وضعیت نگه دارید، پس از تخلیه هوا و خروج گاز عمل جرقه زدن را تكرار كنید تا شمعك روشن شود. پس از روشن شدن شمعك، تكمه را به مدت 20 تا 30 ثانیه به همان حالت نگهدارید تا ترموكوپل گرم و شعله پیلوت ثابت شود. سپس تكمه كنترل گاز را رها كنید، شمعك روشن می‌ماند.


    روشن كردن شعله اصلی: پس از روشن شدن شمعك، تكمه اصلی كنترل گاز را به آرامی در خلاف جهت عقربه ساعت بچرخانید، در این حالت شعله در وضعیت كم میباشد. در صورت نیاز، به آرامی در همان جهت ادامه حركت دهید تا شعله به حداكثر زیاد برسد. این كنترل گاز نسبت به شعله دلخواه قابل تنظیم است.

    Safety



















    در صورت قطع ناگهانی جریان گاز و خاموش شدن بخاری، حدود 10 دقیقه صبر نمائید و مجدداً بخاری را روشن كنید. اگر موفق به روشن كردن شمعك با جرقه‌زن نشدید، می‌توانید دریچه كوچك روی منبع حرارتی را باز نمائید و با استفاده از كبریت و یا فندك مخصوص گاز یا الكترونیكی، شمعك را روشن كنید

    لینک دانلود
    دودكش بخاریتان را بشناسید و مشخصات آنرا بدانید: